Pályázati hírek

Megjelent a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című felhívás

2016.12.07.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című (GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 105 milliárd Ft,

  • amelyből a vissza nem térítendő támogatás: 70 milliárd Ft,
  • a visszatérítendő támogatás: 35 milliárd Ft.

A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 08-tól 2019. február 08-ig lehetséges.

Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

A megvalósítandó projekt vissza nem térítendő támogatásból, kölcsön részből és önerő részből tevődik össze, amelyek együttesen határozzák meg a projekt összes elszámolható költségét.

A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint. Az igényelhető kölcsön összege minimum 25 millió Ft, maximum 250 millió Ft.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 55%-a lehet.

Forrás: palyazat.gov.hu.