Pályázati hírek

Megjelent a kkv-k piaci megjelenését támogató felhívás!

2015.05.20.

2015. június 22-től 2017. június 22-ig nyújtható be a "Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása" című, GINOP-1.3.1-15 kódszámú pályázat.

A pályázat célja a magasan feldolgozott terméket előállító iparágakban tevékenykedő, valamint egyedi, magas hozzáadott értékű szolgáltatást nyújtó kkv-k nemzetközi versenyképességének javítása, keretösszege 5 milliárd forint. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás a pályázó 2014. üzleti évi gazdálkodási adatainak függvényében 1,5 M forint és 20 millió Ft között alakul. A támogatás maximális intenzitása a projekt összköltségének 50 %-a. A pályázat keretében kizárólag a közép-magyarországi régión kívül megvalósítandó projekt támogatható.

A pályázat elbírálása várhatóan jelentősen gyorsabb lesz a tavaly ősszel megjelent pályázatok döntési folyamatainál: a kormány a benyújtástól számított 30 napon belül ígéri a kérelmek elbírálását.

A vállalkozások által már régóta várt és szintén áprilisi meghirdetéssel ígért kapacitásbővítési pályázat még nem jelent meg.