Pályázati hírek

Megjelent „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” című felhívás

2016.12.07.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása” című (GINOP-3.1.2-8.2.4-16 kódszámú) felhívás.

A Felhívás meghirdetésekor a támogatási programra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 10,1 milliárd Ft, melyből

  • a vissza nem térítendő támogatás keretösszege: 4,5 milliárd Ft,
  • a kölcsön keretösszege: 5,6 milliárd Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 2-től 2019. február 2-ig lehetséges.

A felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén segítse az újszerű infokommunikációs ötletek piaci termékké és szolgáltatássá fejlesztését, bevezetését és üzleti hasznosítását, és a már külpiaci tevékenységet folytató IKT mikro-, kis- és középvállalkozások újabb nemzetközi piacokra lépésének elősegítését. Mindezen célok eredményeként megvalósulhat az IKT mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosítása, illetve exportképességének és versenyképességének növekedése.

A felhívás keretében legalább 10%-os saját forrással, egyszerűsített eljárással, egyablakos rendszerben igényelhető vissza nem térítendő támogatás valamint kölcsön. A vissza nem térítendő támogatás és a kölcsön egyidejű igénybevétele kötelező.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 2 millió és 40 millió Ft között, az igényelhető kölcsön összege 2,5 millió Ft és 50 millió Ft között lehet, úgy, hogy az igényelhető kölcsön összegének meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás összegét. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum a projekt elszámolható költségének 40%-a lehet.

A felhívás keretében lehetőség nyílik – többek között – piaci információk beszerzésére, külföldi szakkiállításokon, konferenciákon, egyéb rendezvényeken való részvételre, piacra jutás támogatására, tanácsadás igénybevételére és külpiaci tevékenységért felelős, belföldön foglalkoztatott munkatárs(ak) tevékenységére is.

Forrás: palyazat.gov.hu.